söndag 29 november 2009

Skyltsöndag och polisrazzia mot Utkanten

Julskyltning är ingen stor grej i det gamla industriområdet. Men det finns några ställen där man tar det hela på allvar. Framför allt Akvarie-Piraten. Där har plasthägern och plastflamingon i skylten fått sällskap av en elljusstake. Även Städmaskinshuset vägg i vägg hänger på. Deras skyltning - som kanske inte är den sexigaste i vanliga fall - har fått ett lyft av två plast-amaryllisar. Nu är det jul igen!

Medan Akvarie-Piratens lilla plasthund vakar över Nobelvägen slår polisen under lördagskvällen till mot Kulturhuset Utkanten i Addo-kvarteret. På programmet står spelning med banden Spectra Hawk, Victims och Pyramido. Istället blir det razzia. Öl, vin och sprit beslagtas. De som tänkt gå på klubben, ett sjuttiotal personer, får vänta utanför.

Av allt att döma går det ganska lugnt till. De som väntar kritiserar polisen för att de låter piketbilarna gå på tomgång för att hålla värmen åt konstaplarna därinne. Det är, som ju alla vet, inte bra för miljön. Inne på Utkanten beslagtas - enligt polisens eget beslagsprotokoll, citerat i Sydsvenskan - också batonger, pepparspray och slangbomber, samt en uniformsbyxa och en båtmössa tillhörande polisen. Inte bra för en eventuellt fortsatt verksamhet på kulturhuset.

Om det till slut blir någon spelning, eller om banden får packa ner sina instrument igen, framgår inte av Sydsvenskans rapportering.

Artikel i Sydsvenskans nättidning
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar