söndag 29 november 2009

Polisrazzia mot Forskningsavdelningen 28/11

På våningen ovanför Utkanten i Addos gamla industrilokaler finns ett hackerspace, Forskningsavdelningen. För en vecka sedan var det en stor artikel i Sydsvenskan om stället. Under lördagskvällens polisrazzia mot Utkantens klubb (se Sydsvenskans nättidning) gick polisen också in i Forskningsavdelningens lokaler och beslagtog datorer och annat. Skälet till detta verkar oklart. Följ händelseutvecklingen här:

Forskningsavdelningens twitter

http://bambuser.com/channel/forskningsavd/broadcast/346414

http://bambuser.com/channel/forskningsavd/broadcast/346418

http://bambuser.com/channel/forskningsavd/broadcast/346430

http://bambuser.com/channel/forskningsavd/broadcast/346478

http://bambuser.com/channel/forskningsavd/broadcast/346641

Tillägg 29/11 kl 18:

På Polisens hemsida, där det finns en nyhetspost om tillslaget mot Utposten, nämns fortfarande inte att man under aktionen också gick in i Forskningsavdelningens utrymmen och beslagtog datorer och annan elektronisk utrustning. Något som uppmärksammas i en mängd blogginlägg under dagen. Kanske hade polisen ingen koll på vad som fanns därinne, eller så hade man det och gjorde tillslaget för att så att säga slå två flugor i en smäll. Men hur man har motiverat beslagen av datorer med mera - och med stöd av vilka paragrafer - vore ju intressant att ta del av.

Fortsättning följer, får man förmoda.

2 kommentarer:

  1. Rätt! Varje gång det är aktivitet där så är hela området nerklottrat efteråt! Förstår inte varför dem ska förstöra området!

    SvaraRadera
  2. Anonym! På Utkantens hemsida uppmanar de folk att inte klottra, just för att de ska kunna vara kvar på sitt ställe. Men jag håller med dig, det där klottret kan vara väldigt irriterande många gånger. Och det kostar en massa pengar att tvätta bort det hela tiden.
    Nu var ju inte polisens tillslag riktat mot klotter och/eller skadegörelse, och det verkar inte heller ha funnits några sprayburkar med färg bland det som beslagtogs.

    SvaraRadera