måndag 30 januari 2012

Som en Zorro vinner dubbelt

Linda-Maria Birbeck letar inspelningsplatser i Malmö
Norra Sorgenfri Nu gratulerar filmregissören Linda-Maria Birbeck, vars debutfilm Som en Zorro vann både publikens och juryns pris i novellfilmsklassen på Göteborgs filmfestival. Kolla Sydnytt.

Filmen spelades in under några veckor i Malmö sommaren 2011. Om man är uppmärksam ser man väggen i Stäppens södra långsida skymta förbi när huvudpersonerna, Zorro och Kevin, är på väg till ett nattligt party i hamnen. Zorro bor i närheten av Heleneholms värmeverk, som tronar lätt olycksbådande över nejden.

Stor betydelse i filmen har en plats i industrihamnen, vilken eder redaktör hade nöjet att få förevisa för Linda-Maria och hennes producent Helene Mohlin under en rekognoseringstur i början av april. Här badar Zorro och Kevin från de rostiga järnbalkarna som sticker ut i hamnbassängen. I grusupplaget på landbacken är det ravefest, romantik och farligheter natten lång.

Filmisk badplats

Linda-Maria sökte ett urbant landskap, som kunde vara vilken lite större stad som helst...
...och fann det i Malmö.

3/4 2011
Platsen är förstås ett eldorado för graffitikonstnärer, bland annat har Bates jobbat mycket här:

3/4 2011
3/4 2011
3/4 2011

3 kommentarer:

  1. Snacka om att ha koll
    Tack för fin blogg och dessa kloka rader

    SvaraRadera
  2. Linda-Maria Birbeck31 januari 2012 kl. 11:35

    Håller med Leif !! Tack så mycket för att du delade all din kunskap om dessa fantastiska områden med mig. Har haft stor betydelse för filmen.

    SvaraRadera
  3. @Linda-Maria: ett rent nöje och kul att miljöerna var användbara. Igen: många gratulationer till det fina mottagandet av filmen och till utmärkelserna!

    SvaraRadera