söndag 17 april 2011

Avstickare: industrihamnen

Fotografen och filmregissören Linda-Maria Birbeck söker inspelningsplatser i Malmö. I industrihamnen finner hon en särpräglad miljö som rymmer många möjligheter.


3 kommentarer:

 1. När jag var lite piggare på benen och var ute och skådade fågel just i hamnen. Fick jag ofta filmiska tankar i mitt huvud. I många deckare hittas ett lik av en fågelskådare på konstig tid och plats. På min tid var Swedchromes nerlagda anläggning med utfyllnadsbassängerna, Oljehamnen och Spillepengen de mest intressanta ställena. På Spillepengen var det en speciell känsla när man gick på pirarna som var uppbyggd av gammal kantsten och trappsteg i granit från den rivna innerstaden.

  SvaraRadera
 2. Ah - flera bra uppslag till avstickare! Så långt som till Oljehamnen och Spillepengen har jag inte kommit än. De där pirarna måste jag kolla in en dag, om de finns kvar.

  SvaraRadera
 3. Rädd för att de de försvunnit under soporna. Finns det något kvar så är det som strandskoning på den norra sidan om man fortsätter förbi inhägnaden utåt, men idag kanske staketet är i bättre skick.
  Johan

  SvaraRadera