onsdag 6 april 2011

Kafé Lilla Sorg

Fotografen och blivande filmregissören Linda-Maria Birbeck är på jakt efter inspelningsplatser till sin debutfilm. På taket invid ödetomten träffar vi en trevlig ung man - tyvärr glömde jag notera hans namn - som berättar att han och några vänner har startat en kaféverksamhet, Kafé Lilla Sorg. Det är en mobil verksamhet som kan dyka upp lite varstans.

På lördag den nionde april håller man öppet från klockan elva i Högt Ovanförs (f.d. Wuthering Heights) lokaler i det långsmala huset på taket - ta brandtrappan från gården. Den formella adressen är Nobelvägen 125, samma gård där man går in till Cirkulationscentralen.

"Vi summerar tiden som har varit med en klassisk dinkelsallad och firar framtiden genom att spela våra föräldrars gamla vinylskivor och bjuda på krossade drömmar till kaffet. Missa heller inte vår överraskningssoppa och väggen med Tove Stenius diktinstallation Days of love and torment", står det att läsa på Kafé Lilla Sorgs facebook-sida.

Det blir andra gången kaféet går av stapeln.

2 kommentarer:

  1. ett kafé som går av stapeln - bra det

    SvaraRadera
  2. @kh: Kul att du noterade det! Även om det inte handlar om fartyg som lämnar stapelbädden fick jag en sån association - nånting som sjösätts. Det kanske har att göra med platsen: det där taket är som en skeppsbrygga med utsikt över ödetomtsoceanen.

    SvaraRadera