tisdag 1 juni 2010

Blänkare: utebio

Sommarscen Malmö i samarbete med Doc Lounge arrangerar den 20:e juli klockan 22.00 utebio vid Nobelvägen/Industrigatan. Filmen är Grown in Detroit. Den handlar om studenter på en skola för tonårsmödrar, vilka börjar odla på en av stadens många övergivna platser.

Av nålen på kartan att döma är det Stäppen, ödetomten i Kvarteret Brännaren, som ska extraknäcka som bio. Det är passande, både för att det är en övergiven plats och för att det förekommit evenemang här tidigare. Konstnären Lars Embäck berättade under Vårvandring #1 att det för ett par år sedan var filmvisningar och andra happenings vid Benzons tegelhus.

Medan du väntar på att gå till Sorgenfri för att kolla film kan du ladda upp med BBC-dokumentären Requiem for Detroit. Om industrialismens kollaps och ett urbant ödeland som naturen sakta men säkert återtar. Den övergivna T-Ford-fabriken. Ett degenererat centrum. Martha Reeves. Kort sagt: allt man kan önska sig.

2 kommentarer:

  1. camilla Jonasson3 juni 2010 09:51

    Vilket bra idé att förlägga en utebio där! Om jag är hemma är jag på plats. Dokumentären låter spännande också.

    Camilla

    SvaraRadera
  2. Och nästa Sommarscen-säsong blir det utebio eller andra evenemang på Nobeltorget också - givet nu när stället har blivit upptäckt!!!

    SvaraRadera