söndag 26 februari 2012

Intryck & avtryck - Formlära 2 på Stäppen
En lek med former - fasta, flyktiga - speglingar och skala. Landskapsarkitektstudenterna på Formlära 2 intar Stäppen med sina tolkningar av platsen och landskapet. De har tagit fasta på konstrasterna mellan de konkreta strukturerna som finns här, den ständigt närvarande men mångbottnade historien och den diffusa framtiden.
Andrée Olsson, till vänster, och Anna Ahlqvist, till höger, har arbetat i gruppen som gjort om makro-Norra Sorgenfri till ett mikro-zoo (förmodligen med hjälp av makro-objektiv). På bilden syns också Mona Greiff och Sebastian Jonasson. Sebastian och hans grupp har utgått från idén att det finns en sjunken stad under ödetomtens yta och har konstruerat "tittål" till denna imaginära plats.
  

Fredrik Berggren och hans grupp har gjort de vita lådorna med de oformliga skuggorna, eller om de har saktat förflyttat sig och lämnat ett segt spår av spillolja efter sig. Det är inte olja, försäkrar Fredrik, utan biologiskt nedbrytbart tapetklister hoprört av mjöl och vatten och färg. Fredrik säger att oljespåren kan vara en nickning till de föroreningar som finns i marken här. Men framför allt har inspirationen kommit från kontrasterna mellan de hårda strukturerna i området - husen men också det de fylls med, myndigheter som Migrationsverket och Trafikverket - och det svävande, oformliga som kan utgöras av människors förväntningar, berättelser och göranden.


Isbjörnarna fotograferades här, medan det fortfarande fanns is. Ganska allegoriskt, liksom.

Huset och ödetomten som ett Norra Sorgenfri-anpassat Monopolspel.

Trådar, historier.

Kul - att Alnarpsstudenterna varit här och jobbat, att ödetomten för en dag fylldes med så mycket gestaltad tankeverksamhet och att det blev ett så intressant resultat. Fika fick man också, serverad där det gick att få åtminstone lite lä bakom Benzons hus.

1 kommentar:

  1. Storgilla på denna, synd att man missade denna utställning! /Hils Buffan Walter

    SvaraRadera