torsdag 18 november 2010

Blänkare: stadsbyggnadsdirektörens blogg Hela Staden

Första gången jag hörde stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson nämna att han hade en blogg på gång var under en workshop om stadsplanering på stadshuset i våras. Andra gången var under en kulturlunch på Cirkulationscentralen i slutet av september.

Och nu är den här! Den har fått namnet Hela Staden. Om stadsplanering i allmänhet och Malmö i synnerhet. Norra Sorgenfri Nu-redaktionen kommer förstås - sin mer avgränsade och lokala prägel till trots - att följa bloggen med spänning.

Christer Larsson är, vad jag kunnat uppfatta de gånger jag hört honom tala, en man med visioner. I kollisionspunkten mellan visionerna och verkligheterna skapas ett dynamiskt spänninsgfält som är avgörande för hur Malmö kommer att bli i framtiden. De närmsta fem-tio åren kommer det att hända mycket i stan. Än är stadsbyggnadsdirektörens blogg i vardande, men i bästa fall kan den bli ett intressant forum för diskussion om utvecklingen i Malmö.

2 kommentarer:

  1. Och Hela Staden-bloggen har en hedrande länk hit! Gott betyg! Eva S

    SvaraRadera
  2. @Eva: Norra Sorgenfri Nu har kommit att handla mycket mer om stadsplanering än vad jag trodde från början (jag tänkte att det skulle handla om områdets historia och om verksamheterna som funnits/finns där), så det är väl därför.

    SvaraRadera