söndag 25 augusti 2013

Avstickare: c/o Kolonin, Citadellet, LandskronaTvå av kolonistugorna i utställningen c/o Kolonin. De tio stugorna har ritats av arkitektstudenter i Lund och de omges av trädgårdsinstallationer. Mycket gröna väggar, odlingsbänkar och smarta lösningar med kretsloppstänk, så klart. Utställningen pågår till och med 28:e september och är värd ett besök.

Liksom omgivningarna. Koloninområdet utställningen har som c/o-adress - det vid Citadellet i Landskrona - är antagligen Sveriges mest pittoreska.


Rothoffs museikoloni, landets enda i sitt slag.

Vid Citadellet finns också Ewerlöfs holme, en triangelformad konstgjord ö - en ravelin - som var en del av befästningen. Här har Folkuniversitetet i samarbete med Statens Fastighetsverk, Landskrona stad och odlingssugna landskronabor skapat en stadsodling. När vi besökte holmen var det självplock av bönor, rödbetor och potatis.
I omgivningarna runt Citadellet finns mycket att upptäcka, inte minst skulpturparken och Jaenecke/Samuelsons konsthall - mer om det i ett kommande inlägg. Nu lite mer grönt:


Ängsblomster. När du kommer till Landskrona, missa inte den 600 meter långa sträng av blommande äng som kantar Östergatan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar